MDMA therapie bij PTSS

De unieke eigenschappen van MDMA maken het een effectieve behandelmethode voor PTSS-patiënten. Het wordt tijdens MDMA therapie vooral ingezet om angst te onderdrukken zodat praten en blootstellingstherapie beter werkt dan in nuchtere staat.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de effecten van MDMA op lange termijn kunnen aanhouden en dat het weinig bijwerkingen heeft. Ook kan het patiënten helpen om trauma’s te verwerken en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Hoeveel MDMA sessies zijn nodig

In onderzoeken naar MDMA als behandeling voor PTSS werden drie MDMA-sessies gegeven. Deze sessies waren bedoeld om de symptomen van PTSS te verminderen en een positieve impact op de emotionele gezondheid te hebben. Zo’n 70% van deze deelnemers vielen al na drie sessies niet meer onder PTSS-patiënt. Bij een recente studie reageerde slechts 12% van de deelnemers niet op de MDMA behandeling.

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we zeggen dat de meeste mensen 1, 2 of 3 sessies nodig hebben voor een doorbraak. Slechts een kleine meerderheid doet meer dan drie MDMA sessies.

MDMA therapie met 3 sessies

Is het dan drie MDMA sessies?

Bij wetenschappelijk onderzoek dient er altijd een protocol te worden gebruikt. Bij de meeste onderzoeken naar de effectiviteit van MDMA bij PTSS wordt er gekozen voor drie sessies. Bij deze onderzoeken kan het zijn dat één of twee sessies voor de meeste deelnemers al genoeg was, maar door de noodzaak van het strikte protocol deze mensen bonussessies hebben gekregen. Wij blijven erbij dat de meeste mensen genoeg kunnen hebben aan één, twee of drie sessies en dat je beter na elke MDMA sessie kunt bekijken of een volgende nuttig is.

Waar kan ik MDMA therapie doen?

Het enige land wat MDMA therapie al heeft erkend als medische behandeling is Australië. In Nederland kan je alleen MDMA sessies ondergaan indien je gebruikt maakt van legale analogen. Dit zijn stoffen met een vergelijkbare uitwerking en resultaten t.o.v. de onderzoeken. Lees meer over deze onderwerpen via de knoppen.