MDMA Therapie met Ronald

Een MDMA sessie met Ronald kan je helpen om te werken aan diverse klachten zoals:

  • (Complex) PTSS Trauma
  • Laag zelfbeeld
  • Sociale angsten
  • Verslavingen

Over Ronald

Mijn passie en missie is om zo veel mogelijk mensen met trauma gerelateerde klachten te faciliteren vanuit methoden die echt werken. Vanuit deze diepgevoelde intentie heb ik inmiddels meer dan 2000 mensen mogen begeleiden. Velen daarvan beseften niet eens dat hun klachten trauma gerelateerd zijn.

Op gebied van trauma ben ik ervaringsdeskundige. Vanuit jeugdtrauma’s had ik Complex PTSS ontwikkeld. En daarvanuit al op jonge leeftijd meerdere malen een depressie gekregen. Toen ik rond 20 jaar was kreeg ik van iemand een halve MDMA pil. Dit was voor mij een zo diepgaande en helende ervaring. Ik dacht: “dit moet iedereen ervaren!” Ik kwam direct uit mijn depressie. Dat was het begin van een gelukkiger, betekenisvoller en avontuurlijk leven

Op mijn 26-jarige leeftijd kreeg ik een crisis op relationeel vlak, wat mijn hechtingstrauma triggerde. Hierdoor ging ik door, wat ook wel “de donkere nacht van de ziel” wordt genoemd, heen. Ik zocht het geluk buiten mij in de liefde bij haar. Toen ik niets anders meer kon doen dan dit los te laten en me over te geven aan de pijn van het gevoel van verlating, ontstond er een hele diepe religieuze ervaring. Carl Jung noemt het de numineuze ervaring van het archetype van het Zelf. Een ander noemt het een spiritueel ontwaken, in Zen noemt men het een Satori ervaring.

Deze ervaring heeft mij zo diepgaand veranderd, dat ik mijn leven met meer diepgang en purpose ging leven en mijn intuïtie ging volgen. Ik leefde met de vraag: “Wat wil het leven, of noem het God, van mij? Wat staat mij te doen, wat is mijn roeping?” Deze vraag leidde mij naar het Trappistenklooster. Ik voelde heel duidelijk: “Ik moet hier zijn”. Ik wist niet waarom en hoelang. Maar dat liet ik open. Ik wilde het een half jaar onderzoeken. En na drie maanden intern als novice bij de monniken geleefd te hebben wist ik: “ik moet met al mijn ervaring therapeut worden”. Door innerlijke leiding en ´toeval´ kwam ik bij de Opleiding tot Jungiaans Filosofisch Therapeut terecht. Deze 4-jarige opleiding ben ik in 1998 gestart. Dit is wat Jung zelf Synchroniciteit (betekenisvolle toeval) noemt.

Ik vertel dit omdat na veel wetenschappelijk onderzoek is aangetoond, dat je door psychedelica een authentieke religieuze of mystieke ervaring kan krijgen die je leven in positieve zin totaal kan veranderen. Dit gun ik iedereen en dat men niet, en daarvoor hoef je niet, om in religieuze termen te spreken, op ‘de genade van God’ te wachten.

De filosoof en neurowetenschapper Michiel van Elk, die zichzelf een sceptische en nuchtere onderzoeker noemt, schrijft in zijn boek: ’Een nuchtere kijk op psychedelica’: “Geef iemand een hoge dosis Psilocybine, LSD, of DMT en je kunt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen dat die persoon een intense levens veranderende ervaring meemaakt”.

In de Jung-opleiding ben ik naast dieptepsychologie, ook in aanraking gekomen met Stanlislav Grof. Hij is een autoriteit in therapie met psychedelica. En hieruit heeft hij het Holotropisch Ademwerk ontwikkeld. Daarnaast ben ik in aanraking gekomen met oosterse psychologie en filosofie. Daarin is mijn interesse in o.a. de Boeddhistische psychologie en Mindfulness ontstaan. Ik ben me in de jaren erna blijven verdiepen en me laten opleiden in oosterse en westerse (psycho-)therapieën en methoden.

Een vriendin van mij, een reguliere psychotherapeut, wees me op het boek ‘Verruim je geest’ van Michael Pollan. Hierin werd mijn interesse in Psychedelic Assisted Therapy (PAT) gewekt. Wat later ging ik me verdiepen in Internal Family System (IFS), één van de snelst groeiende en evidence based psychotherapeutische methode van deze tijd. Zo las ik wat een MDMA-sessie kan doen bezien vanuit het IFS-model. Dat resoneerde sterk en riep de herinnering op aan mijn eigen helende ervaring met MDMA als 20-jarige.

Kort daarna kwam ik iemand tegen die haar wens uitsprak om een PAT-sessie te ondergaan. Ik voelde van binnen: “dat kan en wil ik doen”. Om haar daarin goed te kunnen begeleiden wilde ik me eerst nog meer verdiepen in PAT en heb Ik me laten bijscholen. Zo werd bevestigd dat mijn achtergrond in IFS en aanverwante methoden én de trainingen die ik al meer dan 12 jaar geef in o.a. Mindfulness en Zelfcompassie, perfect aansluiten en gebruikt worden als psychotherapeutische modaliteiten bij PAT.

Deze vrouw, die mij dus benaderde, bleek vanuit haar jeugdtrauma’s zware klachten te hebben en erge zelfhaat. Ze had al jaren psychotherapie gehad, wat haar wel verder bracht, maar zeker niet voldoende. En ze wilde middels een PAT-sessie haar trauma’s verwerken. In een PAT-traject zijn we dit aangegaan. En om met haar woorden te spreken:

“Ronald, dit heeft een nog grotere positieve impact gehad dan ik had durven dromen, ik ben in één PAT-sessie van zelfhaat naar zelfliefde gegaan.”

Nu wist ik het zeker, dit is mijn nieuwe roeping, dit maakt mijn levensreis als ervaringsdeskundige, Psychosociaal Therapeut en Mindfulness- en Compassion based trainer rond. En ik kan mensen met trauma gerelateerde klachten nog beter faciliteren, zodat zij een gelukkiger en voldaan leven kunnen leiden.

Waarom mensen kiezen voor een MDMA sessie met Ronald?

Dankzij de volgende opleidingen heb ik veel geleerd om o.a. te kunnen werken met mensen die lijden onder trauma gerelateerde klachten. Dit geeft mij de nodige ervaring, visie en aanpak om zorgvuldig te kunnen werken in de psychedelica geassisteerde therapie.

Jungiaans Filosofisch Therapeut.
Deze opleiding in dieptepsychologie heeft mij o.a. geleerd om de symbolen uit het onbewuste, welke tijdens een tripervaring omhoog kunnen komen, waar nodig te duiden en te integreren in het dagelijks leven.

Psychodrama Therapeut 
Psychodrama. In het programma Zomergasten vertelt Bessel van der Kolk, een autoriteit in trauma verwerking, dat psychodrama, en Mindfulness, waar ik later op terug kom, één van dé methodes is om goed te kunnen werken aan trauma verwerking. Om me hierin nog beter te scholen ben ik de verdiepingsopleiding TSM Therapeutic Spiral Model gaan volgen. Dit is een integratie van klassiek psychodrama, hechtingstheorie en recente ontwikkelingen in de interpersoonlijke neurobiologie en traumatheorie

Master Voice Dialogue en Transformatie psychologie en Internal Family System (IFS).
Deze twee psychotherapeutische opleidingen bieden duidelijke en zeer behulpzame modellen om mee te werken, vooraf aan, tijdens en na de PAT of Tripsessie. IFS blijkt één van de meest behulpzame en psychotherapeutische modaliteiten te zijn om te werken in de psychedelica geassisteerde therapie.

Mindfulness- en Compassie Trainer. 
Ook deze methoden zijn zeer behulpzaam in het versterken van de kracht van het werken met psychedelica. Zowel mindfulness- als zelfcompassievaardigheden zijn ondersteunend vooraf, tijdens en na de tripsessie.

Een MDMA sessie aanvragen

Ben je nieuwsgierig of MDMA-therapie jou zou kunnen ondersteunen in jouw leven? Maak dan gebruik van de onderstaande informatiepagina’s of vul direct de intake in zodat wij kunnen controleren of een sessie veilig kan verlopen.

Individuele sessie | MDMA ceremonie | intake invullen | Infopagina Ronald