Mogelijkheden MDMA therapie in Duitsland

MDMA is een illegale stof in Duitsland en het is sinds 1986 is het verboden in Duitsland om MDMA te produceren, te verkopen of te gebruiken. Dit verbod is ingesteld vanwege incidenten met MDMA of XTC tijdens recreatief gebruik. Het onverantwoordelijk gebruik van MDMA kan namelijk leiden tot ernstige complicaties wanneer het wordt gecombineerd met diverse andere drugs of geneesmiddelen. Daarnaast kan MDMA een verslavend effect hebben, wat kan leiden tot een negatieve invloed op de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Om deze redenen is MDMA illegaal in Duitsland en wordt het gecontroleerd door de autoriteiten om ervoor te zorgen dat het niet wordt geproduceerd, verhandeld of gebruikt wordt in Duitsland.

Hoe gevaarlijk is medicinaal MDMA?

Medicinaal gebruik van MDMA is over het algemeen minder gevaarlijk dan recreatief gebruik om verschillende redenen. Ten eerste wordt medicinaal MDMA gebruikt in zuivere vorm en onder gecontroleerde omstandigheden. Bovendien worden medicinale doseringen doorgaans lager gehouden dan recreatieve doses, waardoor het risico op overdosering en andere complicaties wordt verminderd. Voordat medicinaal gebruik wordt goedgekeurd, worden patiënten ook gescreend via een intake om vast te stellen of ze geschikt zijn voor een MDMA sessie. Verder biedt een therapeutische sessie ook bescherming tegen verhitting en is de setting veel veliger.

MDMA sessie

Legale MDMA therapie voor Duitsers

Wegens de wetgeving in Duitsland in het momenteel helemaal niet mogelijk om een legale MDMA op Duits grondgebied te organiseren. Voor Duitsers die niet willen of kunnen wachten op legalisering, is er al een oplossing. In Nederland mogen we werken met MDMA analogen en daarom is het mogelijk om net over de grens in Nederland een MDMA sessie te doen. Wij hebben zelfs een werknemer waarvan haar moedertaal Duits is. Je kunt dus gewoon een MDMA sessie in het Duits doen! Lees meer over onze Duitse collega via de knop hieronder.

Hoe het werkt

Om een MDMA sessie te doen dien je dus naar Nederland te komen. Wij raden meestal aan om een Airbnb of vakantiehuisje te huren in de buurt van de triptherapeut van keuze. In geval van Nathalie zal dat in de provincie Limburg zijn en dan het dichtst bij Roermond. Op de afgesproken tijd zal jouw begeleider op huisbezoek komen. Een groot voordeel is dat je na de sessie lekker kunt blijven en overnachten, wat rust kan geven tijdens de sessie. Voordat de MDMA sessie plaats kan vinden hanteren we echter wel ons protocol. Deze loopt van invullen van de intake, het beoordelen op veiligheid, de voorbereidende adviezen, kennismakingsgesprek, MDMA sessie en follow up. Lees ook de pagina over MDMA therapie voor meer informatie of vul direct de intake in om te bekijken of een sessie veilig kan plaatsvinden.

Wanneer wordt MDMA therapie legaal in Duitsland?

Helaas kunnen we moeilijk inschatten wanneer MDMA therapie legaal wordt in Duitsland. Er wordt momenteel wel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van MDMA-geassisteerde therapie bij de behandeling van PTSS, en er zijn veelbelovende resultaten tot nu toe. Er moet echter nog meer onderzoek gedaan worden voordat de therapie breed kan worden geaccepteerd en gelegaliseerd in Duitsland. Daarnaast moeten de wet- en regelgevingssystemen in Duitsland worden aangepast om een dergelijke therapie te ondersteunen en te reguleren. Het kan nog jaren duren voordat MDMA-geassisteerde therapie legaal wordt in Duitsland. Maar als we toch een jaartal als schatting mogen doen dan denken wij dat het ’t jaar 2027 of 2028 gaat worden.

Contra-indicaties voor MDMA therapie

Wil je alvast zelf een inschatting maken of je een MDMA sessie kunt doen? We hebben op de pagina over MDMA sessies een lijst met contra-indicaties vermeld. Maak gebruik van de knop om de pagina te openen.