De voordelen van MDMA therapie bij autisme

De belangrijkste uitwerking van MDMA op 99% van de mensen is de zeer positieve gemoedstoestand en het verlagen van angst en zelfbescherming. Dit geeft tijdens de MDMA sessie de volgende voordelen bij personen met autisme:

Meer openheid

Vanuit een gevoel van veiligheid worden sociale signalen, die voorheen als bedreigend werden ervaren, neutraal. Wegens de verlaagde mate van sociaal vermijdend gedrag ontstaat er meer ruimte tot verbondenheid.

Minder zelfbesef

Het zelfbesef wordt verlaagd waardoor het idee te aanwezig te zijn voor anderen vervaagt. Vanuit minder zelfbesef en minder noodzaak om goed over te komen ontstaat er meer rust en verbinding.

Positieve mindset

Door de verlaagde angst en positieve gemoedstoestand kunnen herinneringen beter worden opgehaald zonder dat het te pijnlijk is. Hierdoor is een betere verwerking van traumatische ervaringen mogelijk.

Hoger EQ

Door de emotionele beleving op MDMA kan er meer inzicht worden opgedaan over de eigen emoties en die van anderen. Sommigen personen met autisme rapporteren beter te zijn in het herkennen van emoties bij anderen.

De nawerking

Een aantal dagen na de sessie kan de verbeterde gemoedstoestand nog aanwezig zijn. Dit wordt ook wel de ‘afterglow’ genoemd. Tijdens deze toestand kunnen de gesprekken met vrienden en familie meehelpen bij het therapeutisch proces.

MDMA relatie

Legale MDMA sessie

Triptherapie biedt legale MDMA-sessies aan in Nederland met een legale MDMA-variant. Deze MDMA-sessies worden voornamelijk gebruikt bij PTSS, trauma, laag zelfbeeld en sociale angst. Als je geïnteresseerd bent in het ondergaan van een MDMA-sessie als therapie, kun je beginnen door de intake in te vullen op de Triptherapie-website. Na het beoordelen van de intake laten ze je weten of je veilig een sessie met MDMA kunt doen en hoe je een sessie kunt boeken.

Na het maken van een reservering volgen er persoonlijke adviezen op basis van de intake. De persoonlijke adviezen worden gegeven om de neurochemie te verbeteren met supplementen en voeding. Verder geven ze je wat huiswerk om beter gebruik te kunnen maken van de positieve effecten van een MDMA-sessie. De tijd tussen de aanmelding en de sessie ligt doorgaans op 2-4 weken om zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Op de dag van jouw afspraak word je begeleid door de tripbegeleider naar eigen keuze. Direct na én dagen na de sessie bespreken ze hoe de ervaring en inzichten kunnen helpen. Triptherapie biedt ook groepssessies aan waarbij je samen met maximaal vijf andere deelnemers en twee begeleiders (één mannelijke en één vrouwelijke) het avontuur aangaat.

Maak gebruik van de volgende knoppen om je aan te melden of voor meer informatie.