Psilocybine therapie is truffel therapie
Hier in Nederland is psilocybine therapie eigenlijk truffel therapie aangezien psilocybine nog illegaal is, maar truffels waar psilocybine in zit niet. Als we het echt correct willen zeggen is het trouwens niet eens psilocybine wat zorgt voor de psychedelische werking maar psilocine.
Na de omzetting van psilocybine naar psilocine krijgt deze psychedelica zijn hallucinerende werking. Tevens lijkt psilocine erg op serotonine en zal op veel van dezelfde serotonerge receptoren activiteit vertonen. Veel van de therapeutische toepassingen van psilocybine/psilocine zijn gericht op aandoeningen waarbij een laag serotonine niveau een rol speelt. Tevens kunnen hogere doseringen psilocybine bijdragen aan nieuwe zenuwverbindingen in het brein waardoor neurodegeneratieve aandoeningen (deels) behandeld kunnen worden.
Lopende onderzoeken naar psilocybine
Het aantal onderzoeken naar psilocybine zit al jaren in de lift, terwijl het geen gepatenteerd medicijn is. Dit gegeven laat duidelijk zien dat de potentie van psilocybine enorm is. De momenteel lopende onderzoeken zetten psilocybine in bij:
- Alcoholisme (AUD, alcohol use disorder)
- Rookverslaving
- Opioïdenverslaving
- Zware depressie (depressive disorder Major)
- Therapie resistente depressie
- Angstklachten
- Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
- Body Dysmorphic Disorders (BDD)
- Anorexia
- Alzheimer
- Parkinson
- Migraine
- Clusterhoofdpijn
Zie hier het hele overzicht van studies naar psilocybine
De resultaten zijn veelbelovend
De resultaten van de pilots en de reeds afgeronde studies zijn veelbelovend en doeltreffend. De onderzoeken die worden gedaan zijn enkel naar de werking van psilocybine. Wij gebruiken psilocybine sessies in combinatie met lifestylecoaching zodat we gezondheid op meerdere vlakken tegelijk aanpakken. Hier bij triptherapie kunnen we enkel anekdotische bewijzen leveren over de werking van onze psilocybine sessies. Wij behalen goede resultaten bij op de eerste plek depressiebehandelingen met psilocybine. Daarnaast ook bij verslavingen, burn-out, angstklachten en laag zelfbeeld.
Lees hier de ervaringen van onze klanten
Meer onderzoek naar psilocybine
Er komt nog veel meer onderzoek naar psilocybine. Enkele momenteel theoretische medicinale werkingen van psilocybine zijn de volgende interessante onderwerpen:
- Psilocybine om coma-patiënten te ontwaken
- Psilocybine tegen autisme en Asperger
- Psilocybine tegen ADD en ADHD
- Psilocybine tegen MS
Een psilocybine sessie ondergaan
Wil jij ook een psilocybine sessie doen? De voorbereiding is heel belangrijk en het is goed om af te vragen waarom je een sessie wilt doen. Tevens is het verstandig om de huidige neurochemie in het brein te verbeteren zodat de sessie beter verloopt en ook meer impact heeft. Verder speelt de dosering een grote rol. Bij personen met angstklachten worden vaak lagere doseringen gebruik dan bij andere sessies. Wil jij een persoonlijk plan t.b.v. de neurochemie, voorbereiding en nagesprek? Kies dan voor triptherapie. Wil je gewoon een sessie doen zonder deze extraatjes? Kies dan voor een truffel ceremonie.
Informatie over triptherapie
Informatie over een truffel ceremonie
Meer informatie over de werking van psilocybine
Dit bericht op MDMA therapie is overgenomen van triptherapie
Trip therapie: Onderzoeken naar psilocybine therapie