Wat is psilocybine?

Psilocybine is een fascinerende stof die steeds meer bekendheid krijgt als een natuurlijk psychedelicum. Psilocybine dankt zijn naam aan de paddenstoelen waarin het voorkomt, namelijk de psilocybe paddenstoelen. De molecuulstructuurformule van psilocybine is C12H17N2O4P en deze stof staat ook bekend als O-fosforyl-4-hydroxy-N, N-dimethyltryptamine of indocybine. Interessant is dat psilocybine in verschillende hoeveelheden voorkomt in magic mushrooms die over de hele wereld te vinden zijn, behalve op Antarctica.


Psilocybine staat vooral bekend om zijn psychedelische en hallucinogene werking, die door velen wordt ervaren als een spirituele en transformerende ervaring. Er zijn echter ook wetenschappelijke studies die suggereren dat psilocybine kan worden ingezet bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder depressie, angststoornissen en verslaving. De mogelijkheden van psilocybine lijken dus nog lang niet uitgeput en we zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen op dit gebied.

Psilocybine sessie als therapie

De Psilocybine sessie is een vorm van therapie die gebaseerd is op het gebruik van psilocybine, de psychedelische stof in magische truffels. Deze sessies maken deel uit van legale psilocybine therapieën die in Nederland worden uitgevoerd door gebruik te maken van de truffels. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat psilocybine therapie een potentieel effectieve behandeling kan zijn voor verschillende psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis. Tijdens de sessie wordt de psilocybine onder begeleiding van therapeuten ingenoment. Deze vorm van therapie kan helpen bij het verkennen van het onderbewustzijn, het bevorderen van persoonlijke groei en het verlichten van emotionele blokkades.

Psilocybine sessie

Holistische benadering psychedelische therapie

Onze holistische benadering van psychedelische therapie heeft bij onze klanten bewezen beter te werken dan losse psychedelische sessies. We beginnen met een intake en neurotransmitter-test. Op basis van de resultaten bieden we advies over voeding, lichaamsbeweging en supplementen. We geloven dat een gezond lichaam een sterke basis biedt voor de geestelijke gezondheid. We moedigen onze klanten aan om regelmatig lichamelijk actief te zijn, wat stress kan verminderen, stemmingen kan verbeteren en het zelfvertrouwen kan vergroten. Daarnaast bieden we gepersonaliseerde supplementen aan om de neurotransmitterbalans en algeheel welzijn te optimaliseren. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat klanten zowel op korte als lange termijn de beste resultaten behalen.

Stappenplan psilocybine therapie

Onderstaande stappenplan is hoe psychedelische sessies met psilocybine onderdeel zijn van een psilocybine therapie traject. Van begin tot eind komt vaak overeen met een tijdsspanne van twee tot drie weken.

 

Stap 1: Intake invullen
Het eerste wat je moet doen is het invullen van het online intake-formulier. Hierin worden vragen gesteld over je doelen, medische geschiedenis en er wordt een neurotransmitter-test ingevuld. Op basis van deze informatie kan er gekeken worden of er contra-indicaties zijn die mogelijk een sessie kunnen belemmeren.

 

Stap 2: Eerste advies
Na het invullen van de intake wordt er een eerste advies gegeven. Hierin worden eventuele contra-indicaties besproken en worden er suggesties gegeven voor voeding, beweging en supplementen om je neurochemie te verbeteren. Ook worden er leestips en video’s aangeraden die aansluiten bij jouw doelen.

 

Stap 3: Voortgang bekijken
Ongeveer een week voor de psilocybine sessie wordt er gekeken naar de voortgang van de adviezen die gegeven zijn. Er wordt gekeken of er verbeteringen zijn opgetreden en of je meer adviezen nodig hebt.

 

Stap 4: Individuele psilocybine therapie
Tijdens deze sessie krijg je begeleiding van de therapeut die je hebt gekozen terwijl je de effecten psilocybine ervaart. De sessie duurt meestal 5-6 uur.

 

Stap 5: Nabespreking
Direct na de psilocybine therapie sessie vindt er een nabespreking plaats. Hierin worden de ervaringen en inzichten besproken en kunnen eventuele vragen worden beantwoord.

 

Stap 6: Tweede nabespreking
Na ongeveer 1-2 weken vindt er nog een tweede nabespreking plaats. Hierin wordt gekeken naar de integratie van de ervaringen en worden eventuele vervolgstappen besproken.

Meer over psilocybine therapie

Wil je meer leren over psilocybine therapie en waarbij het volgens diverse onderzoeken bij kan helpen? Maak dan gebruik van de onderstaande knoppen.