MDMA analoog-verbod

Als het aan de overheid ligt worden alle analogen van MDMA verboden en daarmee ook de psychedelica therapie met MDMA analogon. De Tweede kamer had namelijk ingestemd met een wet die al deze analogen van MDMA, maar ook andere drugssoorten illegaal zou maken. De slimmeriken van ons demissionair kabinet hadden echter niet door dat ze door die wet ook andere ‘onschuldige’ stoffen zoals aspartaam zouden verbieden. Door deze fout mag de wet weer terug naar de tekentafel en kunnen de MDMA sessies voorlopig door blijven gaan.

Hoe werkt MDMA (analoog)

De effecten van MDMA analogen kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke type en de dosering. De door ons gebruikte MDMA analogon geeft voorak de empathogene effecten. Dit betekent een kans op euforie, verbeterde empathie en veilig gevoel waardoor de therapie beter zal verlopen.

Privé of groepstherapie

Individuele psychedelica sessie met MDMA en groepstherapie kunnen beide voordelen bieden, maar ze verschillen in de manier waarop ze worden ervaren en de doelen die ze nastreven.
 
Individuele MDMA sessies bieden een persoonlijke en intieme ervaring, waarbij je de volledige aandacht en begeleiding van jouw gekozen therapeut krijgt. Dit kan gunstig zijn als je diepere persoonlijke problemen wilt verkennen, zoals trauma, angst of depressie. Tijdens een individuele sessie kun je op een dieper niveau contact maken met jezelf en je emoties, waardoor je de mogelijkheid hebt om diepgaande inzichten en heling te ervaren.
 
Groepstherapie met MDMA daarentegen biedt de mogelijkheid om te verbinden met anderen die vergelijkbare uitdagingen ervaren. Het kan een gevoel van gemeenschap en ondersteuning bieden, omdat je kunt delen en leren van de ervaringen van anderen. Groepssessies kunnen ook helpen bij het ontwikkelen van empathie en het verbeteren van sociale vaardigheden.